لایحه الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تأمین مالی تروریسم (FATF) (یکشنبه ۲۰ خرداد) در دستور کار قوه مقننه قرار داشت که بررسی این لایحه با حواشی نیز همراه بود.
برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به بررسی این لایحه در پارلمان اعتراضاتی داشتند و خواستار خارج شدن این لایحه از دستور کار مجلس بودند که در همین راستا نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد درمجلس گفته بود که اگر رئیس جلسه به اخطارها و تذکرات نمایندگان توجه نکند حدود ۱۰۰ نماینده هم قسم شدهاند تا جلسه علنی مجلس را ترک کنند تا این لایحه مصوب نشود.
اما زمانی که این لایحه در صحن علنی مجلس مطرح شد جمعی از نمایندگان با قرار دادن طوماری با ۵۰ هزار امضاء در مقابل جایگاه هیئترئیسه مجلس خواستار از دستور کار خارج شدن این لایحه شدند.
پس از این اقدام نمایندگان کاظم جلالی و غلامرضا تاجگردون با تدوین نامهای خواستار به تعویق افتادن بررسی ۲ ماهه این لایحه در مجلس شدند که ۵۰ نماینده این نامه را امضاء کردند و پس از آن این درخواست به رای نمایندگان گذاشته شد که با اکثریت این درخواست مصوب شد و مقرر شد تا این لایحه تا تعیین تکلیف مذاکرات برجامی با طرفهای اروپایی در مجلس مسکوت بماند.
در گزارش زیر می توانید افرادی که با تصویب FATF موافق بودند را بهتر بشناسید.
۱- علی لاریجانی
حجتالاسلام محمود رجبی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به جلسه ویژه جامعه مدرسین با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و نمایندگان قم درباره تصویب لایحه FATF، گفته بود که در این جلسه درباره زیانهای تصویب لایحه FATF در پارلمان بحثهای مطرح شد و متاسفانه علیرغم توضیحات اعضای جامعه مدرسین درباره عواقب تصویب این لایحه، آقای لاریجانی موافق تصویب FATF بود.
۲- فراکسیون امید
پیش از شروع جلسه علنی مجلس نشست شورای مرکزی فراکسیون امید(اصلاحطلبان) مجلس با محوریت بررسی لوایح سهگانه پالرمو، مبارزه با پولشویی و مقابله با تأمین مالی تروریسم برگزار شده بود و در این جلسه در این جلسه مطرح شده است که با توجه به اینکه این لوایح از سوی دولت ارائه شده، در کمیسیون امنیت ملی بررسی شده و دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی هم آن را تأیید کرده است، فراکسیون امید از آن اعلام حمایت میکند.
آخرین نظرات